Брауни с черен шоколад и вишни

Елена СтойчовскаЕлена СтойчовскаПомощник Готвач18719911
26/02/2017
"Много шоколад и тук-таме вишнички - такива вкусни брауни сме готови всеки ден да хапваме. Ако и вие сте склонни да рискувате - ето ви пълната рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 667
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • масло - 100 г
  • черен шоколад - 150 г грубо нарязан
  • какао - 70 г неподсладено
  • брашно - 100 г
  • бакпулвер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • пудра захар - 200 г
  • яйца - 2 големи
  • сладко от вишни - половин буркан вишни без костилки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маслото, шоколада и какаото в купа на водна баня. Бъркайте, докато маслото и шоколадът се разтопят. Оставете леко да се охлади.

Разбъркайте брашното с бакпулвера и солта в отделна купа и оставете настрана.

Разбийте пудрата захар и яйцата на пухкав крем. Прибавете шоколадовата смес и разбивайте до пълно хомогенизиране. Добавете брашнената смес, продължавайки да разбивате. Разбъркайте вътре половината от вишните.

Квадратна форма за печене покрийте с хартия за печене, така че да се подава извън стените на тавичката. Намаслете леко и хартията. Излейте тестото в тавичката и заравнете. Отгоре разпределете останалите вишни - леко ги притеснете към сместа.

Загрейте фурната на 180 градуса за около 35 мин. Може да проверявате дали е изпечен с дървена клечица - трябва да излиза суха.

Когато е готов, го оставете да се охлади леко в тавата - около 15 минути. Нарежете на пастички.

Поднесете с чаша бейлис или горещ шоколад. Божествено е!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар