Заешко месо с ориз и грах

Заешко месо с ориз и грах
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Няма да е специално или впечатляващо, но ще е толкова вкусно, че задължително ще си поискате още една порция"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 кг
  • ориз - 1 водна чаша
  • грах - 1 малка торбичка замразен
  • доматено пюре - 1 к.ч
  • лук - 1 бр
  • джоджен
  • червен пипер
  • черен пипер
  • майорана
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото на порции и слагате да се пържи, добавяте лука, нарязан на по едро.

Като се запържат сипвате червения пипер, граха и водата. Оставяте да къкри, по късно сипвате и доматеното пюре и подправките.

Когато месото се свари добавяте измития ориз и варите, като бъркате от време на време.

Накрая поръсвате от майораната и ако е необходимо още от другите подправки и сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: