Заешко месо с грах и домати

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Заешко месо с грах и домати
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 6с Видео
12/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Заешко с грах и домати - който е почитател на това крехко месце, ще хареса рецептата"

Необходими Продукти

  • грах - 500 грама (замразен)
  • заек - 1/2 брой (нарязан на парчета)
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • домати - 2 броя
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • черен пипер - 1 щипка
  • магданоз
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тендера налейте чашка зехтин и сложете вътре порциите заешко месо.

Сложете капака и задушете заека на слаб огън за около 10-15 минути.

Добавете целите скилидки чесън, едро нарязания лук и налейте по една чаша бяло вино и топла вода.

Отново похлупете и продължете да готовите до омекване на месото.

Когато заешкото е почти напълно задушено, добавете граха.

Поръсете със сол, магданоз и пипер, сложете капака и гответе още 10 минути. Когато и те изминат, прибавете пюрето и наситнените домати.

След 5 минути свалете ястието от огъня.

Поръсете с пресен магданоз и сервирайте още топло.

Заешкото месо с грах и домати е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Много вкусно!
27.04.2022 22:38