Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с праз и сирене за Сирни Заговезни

Баница с праз и сирене за Сирни Заговезни

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Баница с праз и сирене за Сирни Заговезни
Снимка: Таня Левенова
5 / 6
26/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Традицията повелява най-вкусните баници да се приготвят за Сирни Заговезни - защото така хем ще получите прошка, хем ще нагостите всички пребогато"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г фини
  • за първата плънка
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 250 - 300 г
  • брашно - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • за втората плънка
  • праз - 3 бр.
  • сирене - 200 г
  • масло - 10 - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред се изпържва леко нарязаният на средни парчета праз,

в достатъчно количество олио към 2-3 с.л. Дръпва се тигана от котлона и се добавя сиренето-натрошено на едро.

Содата се поставя в киселото мляко и се оставя да шупне. След това се прави и втората плънка, като всички продукти се разбиват заедно.

Отваря се пакета с готовите кори и от тях се вземат две. Долната се намазва с 3-4 с.л. от първата плънка.

Втората, тази която е отгоре, се посипва с лъжица от празената плънка. Двете кори, заедно, се завиват на руло и се редят в тава намазана с олио. Така се правят и останалите кори.

Останалата яйчена плънка се разпределя равномерно върху баницата. На няколко места се добавят бучици масло.

Баницата се поставя в студена фурна, която се включва на 200 градуса. Когато е готова се завива с кърпа за няколко минути и е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: