Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешки котлети с пресен лук и чесън

Агнешки котлети с пресен лук и чесън

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Агнешки котлети с пресен лук и чесън
Снимка: Даниела Русева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Агнешко може да се хапва по всяко време на годината, но от опит знаем, че е най-вкусно напролет с пресен лук и чесън"

Необходими Продукти

  • агнешки котлети - 2 кг
  • пресен лук - 12 стръка
  • пресен чесън - 5 - 6 стръка
  • дафинов лист - 3 бр.
  • ракия - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • бахар
  • черен пипер
  • червен пипер
  • девесил
  • джоджен
  • олио
  • картофи - 4 бр.
  • домати - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на порции, измийте и залейте с гореща вода. Пуснете във водата 3-4 дафинови листа, 1 лъжица сол, 5-6 зърна бахар, 10-на зърна черен пипер, 2 лъжици ракия и една глава лук, срязана на четвъртини.

Сложете месото на огъня, като заври оберете пяната и оставете да се вари почти до готовност.

Сгорещете малко олио и съвсем леко запържете накълцани две връзки пресен лук и една връзка пресен чесън.

Добавете джоджен и девесил и сипете в тава, а отгоре подредете месото поръсено с червен пипер с малко олио.

Сипете две чаши от бульона, в което се е варило месото.

Загрейте фурната и сложете месото да се запече. Гответе на 180 градуса около 30 минути.

За гарнитурата:

Нарежете картофите на тънки филийки и изпържете чипс.

Доматите също нарежете на филийки. Изпечете резенчетата домати в керамичен тиган, дъното на който съвсем леко намажете със зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: