Начин на приготвяне
Нарежете месото на порции, измийте и залейте с гореща вода. Пуснете във водата 3-4 дафинови листа, 1 лъжица сол, 5-6 зърна бахар, 10-на зърна черен пипер, 2 лъжици ракия и една глава лук, срязана на четвъртини.
Сложете месото на огъня, като заври оберете пяната и оставете да се вари почти до готовност.
Сгорещете малко олио и съвсем леко запържете накълцани две връзки пресен лук и една връзка пресен чесън.
Добавете джоджен и девесил и сипете в тава, а отгоре подредете месото поръсено с червен пипер с малко олио.
Сипете две чаши от бульона, в което се е варило месото.
Загрейте фурната и сложете месото да се запече. Гответе на 180 градуса около 30 минути.
За гарнитурата:
Нарежете картофите на тънки филийки и изпържете чипс.
Доматите също нарежете на филийки. Изпечете резенчетата домати в керамичен тиган, дъното на който съвсем леко намажете със зехтин.