Начин на приготвяне
Разтворете маята в хладка вода заедно със захарта, солта и брашното. Оставете на топло и изчакайте маята да шупне.
Пресейте брашното в подходящ съд и направете кладенче, добавете яйцето, захарта, олиото и бухналата мая. С водата замесете тесто, което да не залепва по пръстите и го оставете да втаса 30 мин.
Разделете тестото на 9 средни топки и една по-голяма и оставете да починат за 10 минути. Разточете 8-те по отделно и на всяка сложете по няколко парченца масло и натрошена халва.
Завийте на руло, оформете като охлювче и наредете в намазнена тавичка за печене. Голямата топка също разточете сложете масло и халва и поставете по средата.
От останалата малка топка направете плитка и увийте около голямата. Оставете да бухне, намажете със жълтъка и поръсете със сусама. Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 мин.