Мелчета с канела

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
2571k3732k1
Мелчета с канела
Снимка: Лидия - Гери
1 / 2
24/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Супер вкусно и с ароматна заливка - кой може да устои и да не опита от нашите топли мелчета?"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 1 кубче
  • вода - 150 мл за разтваряне на маята
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
  • канела - 1 с.л.
  • За заливката
  • вода - 1 литър
  • захар - 1 кг
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват много добре и към тях се добавят захарта, солта, маслото, брашното, канелата.

Разтваря се маята в малко вода и захар - 150 мл, и също се добавя към останалите продукти, след като се активира.

Доливаме още вода за да се получи тесто, което го размесваме и разделяме на три части. Оставяме го на стайна температура за около половин час.

След това се разточват парчетата тесто.

След като се получат тънки кори, се подреждат една върху друга. От тях се завива руло. То се нарязва на колелца.

Подреждат се готовите мелчета в тава и се пекат в предварително загрята фурна на 180 °C.

Отделно приготвяме заливката за мелчетата. От водата, захарта и ванилията се сварява сироп.

Той се оставя да изстине и когато мелчетата се охладят, се заливат със сиропа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росица Маринова
Росица Маринова
Любимите от детството ми !!! ❤️
26.02.2023 08:30