Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Печени сарми от патладжан

Печени сарми от патладжан

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Печени сарми от патладжан
Снимка: Зори
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Кулинарни вълшебства с патладжан и моцарела"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. по - дълги
  • моцарела - 250 гр. /може да се замени и с пушено или бяло сирене/
  • босилек - 1 връзка
  • домати - 2 бр. по - едри
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • За соса
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • балсамов оцет - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, отстранете дръжките и ги нарежете по дължина на тънки филийки.

В тенджера с подсолена вряща вода пуснете филийките патладжан за две минути. Отцедете ги и ги подсушете с кухненска хартия. Доматите и сиренето нарежете на по осем филийки.

Наредете по две парчета патладжан едно върху друго (да се получи кръст). Сложете в средата по едно парче сирене и домат и сгънете патладжана като пакетче. Повторете, за да получите осем броя сармички. Оставете на хладно за около 30 минути.

През това време пригответе соса, като смесите доматеното пюре, лимоновия сок, балсамикото, зехтина, сол и смлян черен пипер. Разбъркайте хубаво.

Предварително се загрява скарата, сармичките се намазват с четка със зехтина от всички страни и се запичат от всяка страна по 5 минути до златисто.

При сервирането залейте със соса и поръсете с листата босилек.

Печените сарми от патладжан много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: