Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Котлети от акула в панировка от белтък

Котлети от акула в панировка от белтък

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Котлети от акула в панировка от белтък
Снимка: Даниела Русева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Изтънчен аромат и гарантиран вкус - перфектното ястие за специалните поводи"

Необходими Продукти

  • котлети от акула - 6 бр.
  • белтъци - 4 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • брашно
  • олио
  • за гарнитура
  • червено зеле
  • моркови
  • картофи - сварени
  • червено цвекло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете котлетите със сол, черен пипер и пресован чесън, напръскайте с лимонов сок и оставете да престоят около 30-40 мин.

Разбийте белтъците на пяна с щипка сол. Отцедете котлетите, оваляйте ги в брашно, а после потопете в разбития белтък.

Изпържете котлетите в сгорещено олио, като периодично обръщайте от двете страни, докато се зачервят.

Гарнитурата може да бъде такава, каквато на вас ви допада.

Тук е шарена – настърган морков с червено зеле, рози от сварен картоф, малко картофено пюре и рози от червено цвекло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: