Начин на приготвяне
Маслото се разтопява. Яйцето се разбива с вилица.
Смесват се прясното мляко, захарта, солта и яйцето. Прибавя се част от брашното. Бъркаме до смесване на съставките.
Двата вида сода се разтварят в оцета и се прибавят към останалите продукти. Добавя се пресятото брашно.
Преместваме тестото на плота, на който ще месим, и замесваме средно твърдо тесто, което разточваме на тънка кора.
Повърхността на кората се намазва с разбито яйце, след което се нарязва на лентички с ширина около 1 см и дължина според предпочитанията.
Повърхността на соленките се наръсват с подправки, семена и билки според вкусовете.
Прехвърлят се в тава, предварително застлана с хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята силна фурна на 200 градуса с вентилатор за около 20 мин, докато порозовеят.