Начин на приготвяне
Измийте и подсушете ребърцата. Натрийте със сол и черен пипер.
В подходящ съд смесете смесете меда, горчицата, соевия сос, оцета, червения пипер и сока от половината портокал. Разбъркайте сместа да се хомогенизира.
Всяко ребърце потопете в ароматната марината и подредете в намазнена тавичка, покрита с хартия за печене.
Внимателно около тях налейте виното и сока от другата половина на портокала, опитайте и доовкусете, ако е необходимо по ваш вкус-по солено или по-сладко-кисело.
Нарежете чесъна и сложете между ребърцата. Необходимо е да престоят поне за час в хладилник.
След като са престояли маринованите ребърца, долейте вода до средата на ребрата и посипете със сусам.
Покрийте тавата с фолио и печете час и половина.
Отстранете фолиото и запечете до хрупкава коричка на ребърцата със сусам и запичане на сусама.
Вкусотия!