Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Ребърца»Апетитни телешки ребърца

Апетитни телешки ребърца

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Апетитни телешки ребърца
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
2
"Ето ги любимите ни телешки ребърца"

Необходими Продукти

  • телешки ребърца - 600 г такива, по които има доста месо
  • За мариноване
  • мед - 1 с.л.
  • соев сос
  • горчица
  • пушен червен пипер
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От всички продукти за мариноване приготвяме маринатата за ребърца, която разбъркваме добре с тел. Почистваме месото и оформяме на парчета с еднаква големина.

Всяко парче телешко потапяме добре в маринатата.

Оставяме в хладилник поне за 2 часа, най-добре за цяло денонощие.

Печем в предварително загрята фурна на 170 °C за поне час и половина под фолио и за още 15-20 мин без фолио, за да се запекат добре.

Времето за приготвяне зависи от дебелината и крехкоста на телешките ребърца, така че може да вариара.

Ако месото на апетитните телешки ребърца е по-жилаво, може в маринатата да се добави малко светла бира или бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: