Млечна баница по селски

ViktoriaViktoria
Чирак
56
3
24
28/02/2017
"Да, знаем, че пише във фурната на 180 градуса, но на печка на дърва е сто пъти по-вкусни и вие го знаете "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 001
  • Преглеждания за месеца491
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме подходяща тава, предварително разтопяваме маслото и намазняваме тавата.

В купа натрошаваме сиренето. Започваме реденето на баницата. Най-отдолу слагаме една кора ръсим със сирене, слагаме друга кора намазваме с масло и ръсим сирене.

През две кори мажем с масло, а на всяка една ръсим със сирене. Най-накрая покриваме с последната кора и обилно намазваме с масло.

В друг съд слагаме яйцата и ги разбиваме, добавяме към тях и прясното мляко. Нарязваме баницата и с тази смес я заливаме. Пече се на 180 градуса до готовност.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
magdanozka
magdanozka
14.09.2018 20:14
Много сполучлива рецепта.
0
0
ihina
ihina
01.03.2017 22:00
Поздравявам всички мои български приятели
2
0
ihina
ihina
01.03.2017 21:59
Баба Марта бързала,
мартеници вързала:
морави, зелени
бели и червени.

Първом на гората-
да листят листата.
И да дойдат всичките:
щъркелите, птичките,
първият певец,
Косер хубавец.

После на градините-
да цъфтят гиргините
и латинки алени,
и божури шарени.
Ябълки да зреят,
круши да жълтеят.

А пък на дечицата
върза на ръчицата
мартеници чудни
със ресни червени,
да са ранобудни,
да растат засмени.
1
0