Начин на приготвяне
Приготвих половин доза, но рецептата е за цяла доза.
Кокосовите стърготини се разделят в две чинии, в едната се добавят капки червена боя, разбъркват се и оставяме да съхне. Ако нямате сладкарска боя, може и с боя за яйца.
В касеролка се загрява течната сметана, прибавя се начупени парченца бял шоколад, разбърква се добре на гладка смес и снемаме от котлона, да се охлади леко, но не напълно.
Добавя се крема сиренето, ванилията, настърганата кора от половин лимон, пудрата захар и смлените бисквити. С вилица се разбърква, трябва да се получи гъста смес.
Оформят се малки топчета с чаена лъжичка, като в средата на всяко се поставя малко парченце локум с орехи. Половината топчета се овалват в бели кокосови стърготини, а останалите - в червените.
Нареждат се в чиния едно бяло и едно червено топче, отгоре свързваме с усукани бели и червени конци, закрепват се с малко тънка медна тел.
Охладени се поднасят.
Честита и сладка баба Марта!
Рецептата е на ЙОЛИ