Начин на приготвяне
В ринг за торта по дъното подредете 20 бишкоти, а върху тях - втори ред бишкоти, срязани на две. Отгоре подредете и резени праскови. Напръскайте бишкотите с 5-6 лъжици сок от компота.
Направете крем:
Отделете жълтъците и заедно със захарта ги разбийте с миксер до побеляване. Прибавете брашното и малко прясно мляко. Разбийте отново и долейте още мляко, след което излейте към останалото мляко и сложете да се вари на огъня, докато кипне и до леко сгъстяване.
Разтворете предварително желатина в 100 мл студена вода. Оставете да набъбне за 5-6 минути. Сложете на водна баня да се втечни и тогава го прибавете към млечния крем.
Сложете крема отново да кипне, прибавете ванилията и оттеглете на хладно да поизстине.
През това време разбийте белтъците сняг с миксер, първо, да се захванат, а след това прибавете пудрата захар и доразбийте до твърди връхчета.
Прибавете белтъците на порции към изстиналия млечен крем и разбъркайте добре с шпатула.
Залейте бишкотите с крема и приберете в хладилника за 3-4 часа.
Нищо особено, нали, но ако нарисувате нещо, вашата торта ще зарадва приятелите ви със своята картинка.
Рисувах с малка четка директно върху желирания крем. За целта е нужно да имате само една-две лъжички водка и прашинки сладкарски боички.
Разтваряйте съответния цвят боя с капки водка, така по-бързо се изпарява.
Коментари