Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Картофени цветя с плънка

Картофени цветя с плънка

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Картофени цветя с плънка
Снимка: Даниела Русева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Кой е казал, че мъжете не харесват цветя - няма мъж, който не би се зарадвал на такъв букет"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 - 6 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 50 г
  • кренвирш - 2 бр.
  • шунка - 200 г /широка/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката:

Разбийте двете яйца с вилица и смесете с натрошено краве сирене и настърган на едрото ренде кашкавал.

Разпределете плънката в купичките с картофените цветя.

Нарежете кренвиршите на 2 см. Шунката от свинско месо трябва да е нарязана на тънко.

Всяко парче срежете на половинки. Обвийте всяко парченце кренвирш с едната половинка от срязаната шунка, подгъвайки малко периферията.

Слага се и другата половина шунка, обгръща се и се оформя роза. Така се получава цвете, което сложете в картофеното цвете върху плънката.

Печете в предварително загрята фурна около 20 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Даниела Русева
Даниела Русева
С извинение към всеки, който ще прочете рецептата, искам да поясня, че при публикацията нещо съм пропуснала, затова допълвам: Картофите се обелват и се нарязват на тънки кръгчета като чипс. Пускат се в подсолена вряща вода за 1-2 минути да се бланшират. Да се внимава да не се сварят и да не се начупят! Изваждат се с решетъчна лъжица и се отцеждат.
Във формички за мъфини, предварително намазани с краве масло, околовръст се подреждат листата от картофи, изправени, застъпвайки ги малко. На дъното се поставя по едно легнало кръгче картоф.
01.03.2017 19:54
4