Начин на приготвяне
За плънката:
Разбийте двете яйца с вилица и смесете с натрошено краве сирене и настърган на едрото ренде кашкавал.
Разпределете плънката в купичките с картофените цветя.
Нарежете кренвиршите на 2 см. Шунката от свинско месо трябва да е нарязана на тънко.
Всяко парче срежете на половинки. Обвийте всяко парченце кренвирш с едната половинка от срязаната шунка, подгъвайки малко периферията.
Слага се и другата половина шунка, обгръща се и се оформя роза. Така се получава цвете, което сложете в картофеното цвете върху плънката.
Печете в предварително загрята фурна около 20 минути на 180 градуса.
Коментари
Във формички за мъфини, предварително намазани с краве масло, околовръст се подреждат листата от картофи, изправени, застъпвайки ги малко. На дъното се поставя по едно легнало кръгче картоф.