Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Шницели»Завити шницели с ликьор от кимион

Завити шницели с ликьор от кимион

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289472988581
Завити шницели с ликьор от кимион1 / 2
02/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • масло - 1 с.л.
  • телешки шницели - 4 бр.
  • ликьор от кимион - 1 с.л.
  • аспержи - бланширани
  • За пълнежа
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 1 глава малка
  • печурки - 230 г гъби
  • сол
  • черен пипер
  • сметана - 1 с.л.
  • кимион - зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката разтопете маслото в тиган и изпържете лука 5 минути.Прибавете гъбите, сол и пипер и запържете още 5 минути, докато се изпари цялата течност.

Прибавете сметаната и зърната кимион, разбъркайте и оставете да изстине.

Загрейте фурната до 220 градуса.

Изрежете 4 големи колкото чиния кръгли парчета хартия за печене.

Разтопете маслото и запържете шницелите.

Върху всяко парче хартия поставете по един шницел, сложете малко от плънката и налейте глътка ликьор.

Сгънете хартията над плънката и я затворете по ръбовете, като ги прегънете.

Сложете пакетите върху тава и печете 10-15 минути.

Сервирайте веднага с бланширани аспержи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: