Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Картофи на фурна с вкус на Италия

Картофи на фурна с вкус на Италия

Картофи на фурна с вкус на Италия
Снимка: Стефани Симеонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ароматни картофки на фурна с кашкавал и подправки - заслужават ли си да отворим и бутилка вино?"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • чесън - 1 скилидка
  • кашкавал - 200 г
  • бри - 200 г
  • масло - 200 г
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • пармезан
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо слагаме около 1 л вода на котлона да заври. Белим картофите, измиваме ги, нарязваме ги на кубчета и ги слагаме в тавичка. Нарязваме и чесъна на ситно и го прибавяме.

Поливаме ги с врялата вода, докато ги покрие на половина. След това ги овкусяваме. Слагаме сол, червен и черен пипер на вкус.

След това режем на малки парченца и разпределяме сиренето Бри, маслото и кашкавала. Слагаме в предварително загрята фурна на 190 градуса фурна.

Пекат се, докато водата се изпари, а когато са готови, без да ги вадим от фурната, поръсваме с пармезана и оставяме за малко във фурната, преди да консумираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: