Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Лучена каша със зелева чорба

Лучена каша със зелева чорба

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289472988501
Лучена каша със зелева чорба
Снимка: Анонимен
1 / 2
03/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Вкусна лучена каша със зелева чорба"

Необходими Продукти

  • праз - 3 стръка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • мазнина - 3/4 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 6 скилидки
  • сол
  • зелева чорба
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържваме брашното в мазнината и добавяме ситно нарязания праз и червения пипер.

Наливаме по-малко зелева чорба.

Варим на тих огън до получаване на необходимата гъстота.

Подправяме със счуканите скилидки чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Nick
Nick
Втората снимка е 20 минути след първата. Да се види колко е вкусна кашата. Както казва Кума Лиса: Облизанчо и Търкуланчо
16.02.2022 14:37
Nick
Nick
Добра е кашата. С технологията нещо не съм съгласен. Червен пипер сложен в началото на пържене, започва да горчи. Баба го правеше така:
Първо слага в сух тиган брашно. Като стане съвсем леко светло кафяво го маха от тигана. Вече олио, праз и евентуално лук докат се запържат. Ч.пип. за секунди, брашно, разбърква, зел.чорба. Ако е много солена и вода. Ааа и една чаша брашно е за многочленно семейство. Моето както е от един член 4/5 с.л. стигат
16.02.2022 13:27
1