Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнени постни пиперки с булгур

Пълнени постни пиперки с булгур

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5273k1k2k5
Пълнени постни пиперки с булгур
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
07/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Обещахме, че ще е вкусно и постно, а ние държим на обещанието си. Сега опитайте тези пиперки с булгур и дайте един лайк за автора на рецептата"

Необходими Продукти

  • пиперки - 20 бр. зелени или червени
  • булгур - 500 г
  • лук - 3 глави кромид
  • моркови - 3 бр.
  • печурки - 250 г пресни
  • магданоз - 1 китка
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - една щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се накисва за 10 - 15 минути във хладка вода, за да набъбне.

В дълбок съд загряваме мазнината - правим зеленчукова запръжка от накълцаните на ситно лук и магданозени стръкове, настърганите моркови, гъбите, нарязани на тънки жулиени. Посоляваме.

Като омекнат зеленчуците, добавяме отцедения булгур и подправките.

Позапържваме и доливаме малко топла вода (200 мл) да покъкри, докато булгурът я поеме. Прибавяме на ситно нарязаните магданозени листенца и отстраняваме от котлона.

Изтърбушваме измитите пиперки и ги пълним с булгурената смес.

Нареждаме в тава, посоляваме леко, наливаме вода, прибавяме 2 с.л. олио.

Завиваме с алуминиево фолио и печем на 250 градуса до готовност. Малко преди да са готови, отстраняваме фолиото, за да се запекат.

Сервираме пиперките с бешамелов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: