Крехки и сочни вратни пържоли

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
107
1k
416
480
2
03/03/2017
"Няма да преувеличим ако кажем, че се топят в устата "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 064
  • Преглеждания за месеца507
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • обезкостен врат - 1.200 кг
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • соев сос
  • масло - 50 - 60 г
  • бира - 200 - 300 г
* мерки и количества
Пържоли

Начин на приготвяне

Вратът се нарязва на пържолки с дебелина около сантиметър. Много леко се начукват. Посоляват се, овкусяват се с черен пипер, намазняват се леко с олио и се намазват със соев сос.

Оставят се да поемат подправките за половин час в хладилник.

С леко намаслен тиган се запечатват да няколко минути пържолите от двете страни.

Подреждат се в тава. Върху всяка пържола се поставя по тънко резенче масло. Налива се бирата и се покрива тавата с алуминиево фолио.

Поставя се във фурната на първо ниво при температура 200-220 градуса. След

30-40 минути се отстранява фолиото и се допичат, докато останат на мазнина.

Не съм посочила количества на подправките. Всеки овкусява според вкуса си.

Окрехкотител за месо с чукче
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Окрехкотител за месо с чукче
7.70 лв.
Виж ››

Окрехкотителят за месо с чукче е страхотно пособие за обработване на месото. С него можете едновременно да начуквате и шпиковате стековете, за да бъдат крехки и вкусни след термичната обработка.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Рени Флоренцова
Уникални са, наистина се топят в устата! Благодаря!
0
0