Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с гъби в микровълнова

Пиле с гъби в микровълнова

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Пиле с гъби в микровълнова1 / 2
03/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
24 мин.
Общо
39 мин.
Порции
4
"Такава гозба ще ви приготвим в микровълновата, че няма да повярвате на очите си - гледайте и преглъщайте"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • гъби - 100 г
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • домат - 2 бр.
  • магданоз - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на порции месо се овалва в смес от брашното, солта и черния пипер.

Маслото се разтопява за минута при 100% мощност на микровълновата, добавят се зехтинът и месото. Пече се 3-4 минути при 100%.

Добавят се нарязаните чесън и домати, дафиновият лист и виното. Готви се покрито 10-12 минути при 100%.

Слагат се нарязаните гъби и се пече още 7-8 минути при 100% . Поръсва се с магданоза, престоява 10 минути и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

1
50
40
30
20
11
Дай твоята оценка: