Начин на приготвяне
Пилето се измива, подсушава се и се натрива отвън и от вътре със сол и риган.
Лукът се обелва, нарязва се на дребно и се размесва добре със ситно нарязаните дробчета, яйцето, нарязаните печурки, доматеното пюре и ориза.
С тази смес се пълни пилето, зашива се и се слага във форма.
Държи се 10 мин похлупено при 600 Вт, обръща се и се държи още 10 мин.
Оставя се да престои 2 мин.
Изважда се и се разделя на четири.
По желание сокът от печеното може да се сгъсти с краве масло.
Подходящи гарнитури за това пълнено пиле в микровълнова са картофена салата или зелена салата според сезона.
Забележка: Ако притежавате комбинирана микровълнова печка, можете да включите грила 5 мин преди края.