Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с кашкавал и къри в микровълнова

Пиле с кашкавал и къри в микровълнова

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Пиле с кашкавал и къри в микровълнова2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
26 мин.
Общо
36 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 600 г
  • кашкавал - 1/2 ч.ч. настърган
  • масло - 1/4 ч.ч.
  • галета - 3/4 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • къри - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява за 1 минута при 100% мощност на микровълновата.

В отделна купа се смесват галетата, кашкавалът, ситно нарязаните лук и чесън и подправките. Месото се потапя в маслото, а след това в сместа.

Нарежда се в тавичка с тънките части към центъра и се залива с останалата смес.

Пече се 20-25 минути при 100%, като месото се обръща 2 пъти. Оставя се да престои 10 минути и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: