Морковен кекс

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
234
2k
664
1k
3
03/03/2017
"Сочен, ароматен и с много интересен вкус - такъв кекс не сте яли досега "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 523
  • Преглеждания за месеца274
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кекс

Начин на приготвяне

Морковите се нарязват и в блендер се пасират на не толкова дребни парченца. Може и да се настъргват на едро ренде.

В купа се поставят морковите, брашното, захарта, бакпулверът и се разбъркват.

Към тях се добавят смесените леко яйца и мляко.

След разбъркване се добавя и разтопеното топло масло.

Сместа се изсипва в подходяща форма, намазана с масло и поръсена с брашно.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 мин.

Поизстинал десерта се поръсва с пудра захар.

Силиконова шпатула за кексове, сладкиши - 25 см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконова шпатула за кексове, сладкиши - 25 см.
9.00 лв.
Виж ››

За майсторите сладкари - силиконова шпатула, с която нанасянето на крем или глазура ще е лесно като детска игра

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар