Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка от червена леща

Разядка от червена леща

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878213021
Разядка от червена леща3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Ако и вашата половинка иска да подпре с нещо лекичко, преди да пристъпи към основното, ето я е перфектната разядка"

Необходими Продукти

  • леща - 1 ч.ч. червена
  • сушени домати - 100 г
  • маслини - 100 г без костилки
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • орехи - 50 г
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обичаме леките следобедни закуски. Както казва половинката да подпрем с нещо лекичко, преди да пристъпим към основното...

Затова и често правя различни разядки - разбира се, съм зорко следена, да не би да повторя някоя много скоро - човекът държи да е разнообразяван...

Днешната ни разядка трябваше да е червена - сигурно защото сме в мартенския месец - идеите му идват свише. И аз понеже работя по заявка на клиента, трябваше да импровизирам с наличността в хладилника.

Имах малко останала червена леща и сушени домати - цветът беше осигурен. Бях готова за действие.

Лещата измивам и сварявам в 400 мл вода в тенджера за около 15 минути. Охлаждам. За повече аромат, запичам на сух тиган орехите и след това ги смилам в чопър.

Ако маслините Ви са с костилки - ще се наложи да се позабавлявате с почистването им.

В купа слагам сушените домати, маслините, скилидките чесън и зехтина - пасирам.

Добавям сварената, червена леща, кимиона, лимоновия сок и солта и отново пасирам до гладкост. Цялата операция можете да осъществите и в блендер.

При поднасяне полейте със зехтин и поръсете с щипка червен пипер. Най-върви с домашен хляб и хубаво, изстудено бяло вино.

Разядката от червена леща е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мика
Мика
Благодаря за вкусната рецепта
25.06.2022 07:29