Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гъби пачи крак с ориз

Гъби пачи крак с ориз

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5811
Гъби пачи крак с ориз
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
3
"Постна, много ароматна и страшно вкусна пролетна гозба - опитайте и споделете с приятели"

Необходими Продукти

  • пачи крак - 500 - 600 г (пресни или замразени)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 2 средни глави
  • олио
  • червен пипер - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако боравите с пресни гъби, хубаво ги почистете и измийте, ако са много големи - нарежете на парчета. Бланширайте ги във вряща вода за 5-10 минути, извадете и отцедете.

А ако са замразени, предварително бланширани - изчакайте да се размразят. Нарежете лука на ситно и го запържете за кратко в нагорещено олио, добавете гъбите, разбъркайте. После добавете и червения пипер, пак разбъркайте.

Налейте гореща вода, колкото ще ви е необходима за самото ястие - около 1. 5-2 л. Варете около 1 час. На гъбите пачи крак им трябва много време, за да омекнат.

Тогава добавете предварително измития ориз, когато заври - останалите подправки: солта, черния пипер и чубрицата. Щом оризът се свари, оттеглете от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз също прибавих малко краве масло, допадна ми...
И ориза отделно позапържих.
17.06.2022 14:19
Анонимен
Анонимен
За първи път използвах гъби ,,пачи крак" и ги сготвих по тази рецепта и много ми хареса. Благодаря.
17.06.2022 14:16
Потребител#178366
Потребител#178366
Спазих рецептата, чудесен вкус се получи, благодаря за рецептата! Добавих и малко краве масло, добре се допълва като вкус.
23.01.2020 17:25
1