Каша от елда

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
5
7k
08/04/2012
"Полезна закуска за хора, които държат да бъдат във форма "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо21 525
  • Преглеждания за месеца365
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • елда - 250 г
  • масло - 60 г
  • сол - 1/2 ч.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете елдата, ако има някакви боклучета в нея. Измийте я под течаща вода и отцедете. Кипнете към 300 мл вода и веднага излейте в съд, в който сте сипали елдата.

Похлупете съда и сложете да се вари за около 20 минути на тих огън. След като поеме цялата течност свалете от котлона и разбъркайте с маслото. Посолете на вкус и поднесете.

Вместо да варите елдата, може да я залеете с врялата вода, да захлупите, да увиете с кърпа и да я оставите да престои 1 нощ.

На следващата сутрин е подходяща за закуска. Ако искате може и да я поюрирате с маслото и сол на вкус.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар