Пухкава крем-пита

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
107
32
325
2
05/03/2017
"Лесно е да станете истински майстор сладкар с наша помощ, затова не се чудете, ами запретвайте ръкави и заедно да приготвим тази невероятна крем пита "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 049
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се блатът. Разбиват се жълтъците със захарта. Прибавят се другите продукти до хомогенна смес. Накрая се прибавя брашното с бакпулверът. Разбърква се до усвояване на брашното.

Поставя се в правоъгълна форма със свалящи се стени, постлана с хартия за печене, и се пече на 160 градуса за 10 минути. Отстранява се хартията и блатът отново се връща във формата.

Приготвя се кремът, докато се приготвя и блатът. В съд се слагат 700 мл от водата и захарта и се поставя на котлона до завиране. В останалите 300 мл вода се разтварят четирите пудинга. Когато заври водата със захарта, се добавя на тънка струя при непрекъснато бъркане пудинговата смес.

Бърка се да сгъстяване на крема. Прибавя се ванилията и се отстранява от котлона.

Разбиват се белтъците със захарта на сняг. Прибавят се към горещия крем, като се разбива с миксер на ниска степен.

Към топлия блат се насипва топлия крем. Заравнява се повърхността и се оставя да изстива на стайна температура.

Разбива се сметаната до твърди връхчета и се изсипва върху изстиналия крем. Подравнява се и се оставя в хладилник да стегне.

Украсява се по желание. Тук е с цветчета от фондан.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар