Начин на приготвяне
Пресейте брашното със солта. Прибавете меко краве масло, предварително престояло на стайна температура. Чукнете едно яйце в купичка и леко разбийте с вилица, а след това прибавете и него към брашното. Сложете също две пакетчета крема сирене, ръснете три супени лъжици маково семе и замесете с всички продукти меко тесто.
Набрашнете леко плота и разточете от тестото лист с дебелина 5 мм.
Изрежете с малки формички за бисквити, за да получите дребни соленки за една хапка.
Остатъка от изрязването на тестото отново разточете също върху леко поръсен с брашно плот и изрежете соленките за втората тава.
Ако желаете може да ги намажете с жълтък. Тук една част не са намазани, защото на мене повече ми харесват така, но въпрос на вкус.
Загрейте фурната на 200 градуса и сложете соленките върху хартия за печене /винаги е по-сигурно да не залепват по дъното на тавата/.
Печете за 10-на минути, а щом леко порозовеят, ги извадете.