Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Овнешко печено бутче

Овнешко печено бутче

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Овнешко печено бутче2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • овнешко бутче - 1 бр.
  • сланина - 100 гр.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • корени от магданоз и керевиз
  • хляб - 1 филия
  • горчица - 1 с.л.
  • черен пипер
  • индийско орехче - на върха на ножа
  • магданоз - 1 връзка
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 2 - 3 глави
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • заквасена сметана - 1 кофичка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и изчистваме добре бута, като костта изваждаме внимателно. След това начукваме месото добре. На мястото на костта слагаме предварително смесените магданоз, керевиз и горчица и завиваме на руло. Завързваме добре с конец и изпържваме в сгорещеното олио.

В тава слагаме предварително нарязаните лук, сланина и чесън, а върху тях изпърженото бутче. Отгоре добавяме маслото и печем в умерена фурна за около 20-25 мин. След това доливаме водата и поръсваме със сол, черен пипер и индийско орехче и печем още 10-15 мин.

Когато месото е готово го изваждаме в чиния и го нарязваме на порции. Към соса от печенето добавяме виното и натрошения хляб и слагаме сместа да кипне.

Когато отстраним от огъня с получения сос заливаме месото, а отгоре слагаме сметаната и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: