Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Гювеч»Овнешко гювеч със зарзават

Овнешко гювеч със зарзават

Овнешко гювеч със зарзават
Снимка: Зори
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Вкусно овнешко се готви така и не позволявайте да ви казват друго"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 1.5 кг от бут, тлъсто
  • лук - 5 - 6 глави
  • картофи - 500 г
  • тиквички - 2 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • пиперки - 500 г
  • домати - 500 г
  • зелен фасул - 500 г
  • грах - 250 г пресен
  • бамя - 250 г
  • масло - 5 - 6 с.л.
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на едри парчета, овкусяваме със сол и червен пипер, прибавяме лука, нарязан на филийки и маслото, слагаме в гювеча и запичаме във дълбок тиган за кратко.

Прехвърляме в гювеч, добавяме останалите зеленчуци, нарязани на едро, поръсваме щедро с магданоз и наливаме съвсем малко вода.

Печем ястието на бавен огън, като през първия 1 час градусите са 200, след това сваляме до 180-170 и печем до готовност.

По желание може да застроим гювеча с 3-4 разбити яйца в една чаша кисело мляко и да го запечем, но е вкусен и без застройката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: