Начин на приготвяне
Измиваме и изчистваме добре бута, като костта изваждаме внимателно. След това начукваме месото добре. На мястото на костта слагаме предварително смесените магданоз, керевиз и горчица и завиваме на руло. Завързваме добре с конец и изпържваме в сгорещеното олио.
В тава слагаме предварително нарязаните лук, сланина и чесън, а върху тях изпърженото бутче. Отгоре добавяме маслото и печем в умерена фурна за около 20-25 мин. След това доливаме водата и поръсваме със сол, черен пипер и индийско орехче и печем още 10-15 мин.
Когато месото е готово го изваждаме в чиния и го нарязваме на порции. Към соса от печенето добавяме виното и натрошения хляб и слагаме сместа да кипне.
Когато отстраним от огъня с получения сос заливаме месото, а отгоре слагаме сметаната и поръсваме със ситно нарязан магданоз.