Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Охлюви пане с чесън

Охлюви пане с чесън

Diddy PortarskaDiddy Portarska
Помощник Готвач
66531175
Охлюви пане с чесън
Снимка: Diddy Portarska
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Когато става дума за охлюви - средно положение няма - или ги обожавате, или не са били приготвени по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • охлюви - 1 кг
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 200 г
  • галета - 2 с.л.
  • чесън - на прах
  • сол
  • олио - за панирането
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Охлювите се измиват и сваряват в подсолена вода. Варят се около 1 час. След това се отцеждат хубаво и оставят настрана, за да приготвим панировката.

Панировката е следната. В чиния омесваме брашното, галетата, чесънчето на прах и солта. В друг съд чукваме яйцата и ги разбиваме добре.

Започва панирането.

В тиган със сгорещено олио слагаме охлювите, като преди това всяко едно от тях се овалва в панировката, след това трябва да се окъпе в яйцата и след това да го изпържим в тигана.

Пържим мезето от всички страни, докато яйцата станат готови.

Приятен апетит! Охлювите пане с чесън са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: