Тортиля на фурна

Тортиля на фурна
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Тортиля с кренвирши? Направо две порции за нас"

Необходими Продукти

  • картофи - 7 бр.
  • яйца - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • крема сирене - 3 с.л.
  • кренвирши - 3 бр. (или друг колбас)
  • олио - около 150 мл
  • сол
  • галета - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и измийте картофите. Нарежете ги на малки люспи или тънки колелца. Обелете лука и го нарежете на ситно.

Сипете олиото в дълбок тиган и го поставете на котлона. Щом олиото загрее, сложете картофите и лука. Пържете до омекване на продуктите, като често разбърквате.

В дълбока купа чукнете яйцата и ги разбъркайте с крема сиренето. Извадете готовите картофи с решетъчна лъжица и ги добавете към яйцата. Посолете и разбъркайте.

Намазнете и поръсете с галета дъното и стените на терин. Изсипете половината смес, сложете кренвиршите по дължина и покрийте с другата смес.

Печете тортилята в загрята фурна на 170 градуса около 30 минути или до суха клечка.

Ако е необходимо, по време на печене се покрива с фолио.

Тортилята на фурна е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: