Начин на приготвяне
Обелете и измийте картофите. Нарежете ги на малки люспи или тънки колелца. Обелете лука и го нарежете на ситно.
Сипете олиото в дълбок тиган и го поставете на котлона. Щом олиото загрее, сложете картофите и лука. Пържете до омекване на продуктите, като често разбърквате.
В дълбока купа чукнете яйцата и ги разбъркайте с крема сиренето. Извадете готовите картофи с решетъчна лъжица и ги добавете към яйцата. Посолете и разбъркайте.
Намазнете и поръсете с галета дъното и стените на терин. Изсипете половината смес, сложете кренвиршите по дължина и покрийте с другата смес.
Печете тортилята в загрята фурна на 170 градуса около 30 минути или до суха клечка.
Ако е необходимо, по време на печене се покрива с фолио.
Тортилята на фурна е много вкусна.