Начин на приготвяне
Подготовка: Обелете и нарежете лука. Обелете и и нарежете едро пресните картофки.
Вземете тава за печене.
Добавете 1/2 чаша вода и поставете патешките бутчета в нея.
След това обелете и нарежете картофите на четвъртинки.
Измийте ги и ги добавете към патешките бутчета с малко зехтин.
Подправете ги със сол. Разбъркайте и добавете със солта, розмарина или мащерката, което ви допада като аромат.
Печете ги във фурна за 1 час 15 до 1 час 30 минути, като намалите температурата на фурната до 190°C.
В същото време поливайте бутчетата със соковете от готвене.
Добавете малко вода към патешкото с картофи, ако е необходимо.
Вкусните патешки бутчета с пресни картофи вече са готови.
Добър апетит!