Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Панирано пиле на фурна

Панирано пиле на фурна

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Панирано пиле на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Казахме панирано, но обещаваме, че ще е здравословно - и разбира се - много, много, много вкусно"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 5 бр.
  • сол - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/4 ч.л.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • майонеза - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • пармезан - 2 с.л.
  • галета - 1/5 ч.ч
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди разделяме на половина, за да станат по-тънки и след това на още 2 (по дължина), за да станат 4.

Слагаме ги в купа заедно със солта, черния и червения пипер, чесъна и лютия червен пипер. Объркваме добре. След това се добавят заквасената сметана, майонезата и пармезана. Отново се разбърква.

Затваряме купата с фолио и оставяме в хладилник за час-два. Намазваме тавичката, в която ще печем пилето, с олио и поръсваме с царевичното брашно (това ще попречи на пилето да залепне).

Овалваме месцата с галета и подреждаме в тавичката. Може отгоре да ги полеем с още олио. Пекат се на 210 градуса за 25-30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: