Начин на приготвяне
Рибата се почиства, посолява се и се изпича на скарата. Супер лесно до тук, почти няма рецепта, с гарнитура обаче е друго. Докато рибата се пече на скарата, се заемете с притурките.
Гарнитура:
Главата броколи се накъсва на розички и се пускат в тенджера със загрята вода за 3-4 мин. Изваждат се с решетъчна лъжица и се пускат в ледена вода, за да запазят цвета си. Овкусяват се със сол и копър.
Трите картофа се обелват, нарязват се на кубчета, заливат се с вода да се покрият и се слагат на огъня да се сварят за 20 мин. Изваждат се с решетъчна лъжица, стриват се на пюре, докато са топли с бучка краве масло и малко прясно мляко. Посоляват се на вкус.
Доматите за секунди се бланшират в кипнала вода. Обелват се, издълбават се и се подрязват.
За плънката:
3 лъжици крема сирене се смесват с лъжица трапезна майонеза, няколко орехови ядки, предварително начупени, накълцан един стрък пресен лук и една лъжица каперси. Овкусява се с малко зехтин, малко сол и пак копър.
Домата се пълни с плънката и се слага в чинията захлупен с отвора надолу, така, че плънката да остане скрита.
Сложете и лимон, и маслини.
Коментари