Език със сос и гъби

Език със сос и гъби
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Няма какво да се чудите - това е най-вкусната рецепта с език - говорим от личен опит"

Необходими Продукти

  • свински език - 2 бр.
  • печурки - 300 г
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • масло - 125 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете свинския език и го сварете. Махнете пяната и сменете водата 2-3 пъти. Варете докато езикът омекне.

Готовия език нарежете на филийки.

Загрейте маслото и запържете езика за кратко. Отстранете го от тигана.

В същата мазнина, в която сте пържили езика, сложете почистените и измити гъби. Ако са са едри, нарежете ги на подходящи парчета.

Изпържете ги до готовност. Отстранете гъбите от маслото.

Добавете брашното и при непрекъснато бъркане го запържете в маслото. Налейте прясното мляко на тънка струйка. Гответе до сгъстяване на соса.

Овкусете със сол и черен пипер.

В подходяща чиния сложете езика, полейте го със сос, а от горе наредете гъбите и поднесете мезето.

Езикът със сос и гъби е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: