Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Свински език с гъбен сос

Свински език с гъбен сос

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Свински език с гъбен сос
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2
"Ще заобичате свинския език, щом го опитате с този чудесен гъбен сос"

Необходими Продукти

  • свински език - 2 бр.
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • магданозени корени
  • черен пипер
  • бахар
  • дафинов лист
  • сол
  • за соса
  • гъби - 250 г
  • брашно - 2 или 3 с.л.
  • вино - 150 мл
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският език се сварява заедно с морковите, магданозените коренчета и подправките.

Охлаждат се и се обелват. Нарязват се на тънки филийки.

Част от бульона се прецежда.

Гъбите се нарязват и запържват в сгорещеното олио. Изваждат се от мазнината и в нея се запържа брашното до златист цвят.

Разрежда се с бульон и гъбеният сос се вари до гъстота. Подправя се с виното и черния пипер. Гъбите се добавят към соса.

В чиния или плато се нареждат филийките език. Гарнират се с картофено пюре и се заливат със соса.

Приятен апетит с този уникален свински език с гъбен сос!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: