Начин на приготвяне
От продуктите за блатовете забъркваме пандишпаново тесто, което изсипваме в подходяща тава и слагаме да печем в загрята на 170 градуса за 30 минути. След като е готов блатът го оставяме да изстине, след което го режем на две равни части.
В купа разбива ме сметаната, когато е готова я разделяме в две купи. В едната слагаме 1/2 от сладкото от боровинки и разбиваме за една минутка с миксера. Изцеждаме портокала и прибавяме есенцията ром.
В тортена чиния слагаме долния блат, след което сиропираме. Започваме да слагаме от сметаната с боровинките, след което вторият блат, сиропираме и него.
Щом сме сглобили тортата е намазваме и заглаждаме с чистата сметана. Слагаме тортата в хладилника да стегне за 30 минути. През това време приготвяме плодовете, като банана го режем на колелца, а кивито на полумесеци.
Приготвяме си желатина и започваме да украсяваме, когато сме готови с подреждането на плодовете ги намазваме с готовият желатин. Оставяме в хладилник за една нощ.
Коментари