Постни гъби със сладко-кисел сос

ПЕТКО ДЕЧЕВПЕТКО ДЕЧЕВ
Новак
9
27
20
15
09/03/2017
"Ароматен аламинут, който няма да ви остави равнодушни "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо791
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • гъби - 10 бр. по големи
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 гл.
  • чушки - 1 - 2 бр. печен червен пипер
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • зехтин
  • черен пипер
  • ЗА СОСА
  • кафява захар - 4 с.л. или мед
  • балсамов оцет - 4 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В зехтин запържваме ситно нарязаните лук, морков и пипера. Накрая добавяме нарязаните скилидки чесън.

Подправяме с черен пипер и сол. Пълним обелените гъби със сместа и запечатваме с резен домат

печем на 180 г около 20 минути.

За соса: Карамелизираме захарта/меда/, като я загряваме в тиган, добавяме балсамовия оцет, соевия сос, щипка сол и оставяме да ври 3-4 минути. Внимавайте, като изстине се сгъстява.

Да ви е сладко!

Бележка: Количеството на подправките за соса може да се промени според личния вкус.

Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см-23%
Страхотен аксесоар за поднасяне:
Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см
13.50 лв.
10.39 лв.
Виж ››

Красива и елегантна бамбукова дъска за рязане и сервиране. Изработена от качествен бамбук, със слюда в единия край, тази дъска за рязане е вашето решение за страхотно първо впечатление. Създава удобство в кухнята и се поддържа лесно. Ако търсите дъска за впечатляваща презентация, вече я намерихте.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ivo
Ivo
15.03.2017 00:48
Мед НИКОГА не се загрява над 35 градуса. Над тази температура вече не е мед.
0
0
ПЕТКО ДЕЧЕВ
ПЕТКО ДЕЧЕВ
16.03.2017 14:27
тук не търсим полезните качества на меда
0
0