Начин на приготвяне
За да направите крема, първо разбийте с миксер яйцата и добавете 8 с.л. брашно с малко прясно мляко. Останалото мляко сложете на огъня да се сгорещи със захарта и разбъркайте, докато тя се разтопи.
Прибавете яйцата с брашното и при непрекъснато бъркане, сгъстете, а накрая пуснете маслото и ванилията. Разбъркайте и оставете крема да се охлади.
Сглобете тортата, редувайки блатовете и крем, като завършите с тънък слой крем. Между всеки блат върху крема сложете цели вишни от сладко.
За да направите захарно тесто, тъй наречения марципан Варна, сложете тенджерка на огъня със 150 мл. вода да загрее. Прибавете 70 грама краве масло и като кипне, сипете наведнъж 150 г брашно.
Бъркайте, докато сместа започне да се отлепва от стените на съда и получите топка тесто. Прибавете една ванилия. Оставете на плот да изстине, а след това омесете с двойно пресята пудра захар - около 500 г, като я обирате постепенно.
Трябва да получите гладка и мека моделираща захарна маса. Поръсете върху плота фино нишесте и разточете марципана на тънък чаршаф, дебел около 3 мм.
Облечете тортата със захарния чаршаф, като внимателно го пренесете с точилката. От същото захарно тесто можете да направите фини малки розички.
Всъщност украсата може да бъде по ваш избор. Защо не с четка и боички! ? Нарисувах жена, изпълняваща фламенко. Нарисувах я в червено и черно.
Коментари