Начин на приготвяне
Сложете четири, не много големи, картофа в малка тенджерка с люспата и ги сварете за 20-на минути. След това ги обелете и настържете с едрото ренде.
Настържете и кашкавала. Разбийте яйцата с вилица с малко сол. Прибавете на вкус и малко смлян черен пипер.
Прибавете към яйцата настърганите картофи и кашкавала и разбъркайте. Капнете в тигана за палачинки 1 с.л. олио и като загрее, сипете 3 големи лъжици от сместа. Разстелете по дъното внимателно на желана големина.
Щом се запече от едната страна, обърнете омлета и от другата. Може да се обърне с подхвърляне, както палачинка, за да не се разкъса.
Ако ви се струва скучно, придайте по-симпатична визия в цвят. Докато се варят картофите, нужни за омлета, отрежете на няколко пиперки връхчетата и тях съберете в свежа цветна китка.