Начин на приготвяне
Замесваме каймата: Рендосваме 2-3 парчета от шунката, нарязваме на много ситно 2 бр. гъби и добавяме към каймата. Добавяме яйцата, олиото, брашното и изварата. Омесваме всичко много добре.
Вземаме еднократни чашки за крем карамел и по външната им част добре уплътняваме с каймата. Слагаме ги да се пекат в тава на 200 градуса до полуготовност.
През това време си нарязваме на ситно киселите краставици, гъбите, салама и шунката. След като кошничките са полуготови, ги вадим от фурната, обръщаме чашките и ги слагаме в тях, за да може да ги напълним и да запазят формата си.
След като сме ги обърнали, ги пълнил с вече нарязаните на ситно продукти, поръсваме със сирене и кашкавал, слагаме по щипка чубрица и ги слагаме във фурната да се допекат.
Стават много вкусни и са подходящи както за предястие, така и за основно.