Начин на приготвяне
В купа сложете каймата. В тиган с малко олио задушете гъбите, лука, чушките и моркова.
Оставете да се охладят и ги прибавете при каймата заедно с подправките. Хубаво размесете и разделете на 6 части.
Вземете форма за мъфини, намажете с олио и от каймата оформете кошнички в гнездата.
Нарежете кренвиршите и кашкавала на кубчета. Разпределете ги в кошничките от кайма.
Разбийте яйцата и залейте плънката. Печете на 200 градуса около 30 минути или до готовност.
През това време направете соса. Нарежете лука на ситно и го запържете.
Добавете нарязаните гъби и след като сменят цвета си, ги поръсете с брашното.
Хубаво разбъркайте и налейте виното и вода/бульон до необходимата гъстота. Оставете соса да ври няколко минути, добавете подправки на вкус и свалете от котлона.
След като кошничките са готови, ги оставете леко да изстинат.
Сервирайте ги с гъбения сос.
Кошничките от кайма с гъбен сос са много вкусни.