Картофи с мащерка и риган

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
10/04/2012
"Просто загрейте фурната и овкусете с подправките - най-вкусните картофки са само на 40 минути разстояние от трапезата ви "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 283
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • сол
  • черен пипер - млян, на вкус
  • мащерка - 1 с.л. сушена
  • риган - 1 с.л. сух
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, измийте и нарежете картофите.

Загрейте мазнината в широк тиган и на 2 пъти запържете картофите за кратко, колкото да хванат съвсем лек загар.

Прехвърлете ги в тава и ги объркайте със сол, черен пипер на вкус, мащерката и ригана.

Отстрани на тавата долейте към 1 ч.ч. топла вода и пуснете да се изпекат до готовност в загрята на 190 градуса фурна.

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар