Запеканка с яйца, кайма и сос бешамел

Лидия - ГериЛидия - ГериГотвач2571541
23/10/2017
"Изненадайте приятно гостите си с тази сочна запеканка и не забравяйте да споделите рецептата с тях "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
48 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо172 415
  • Преглеждания за месеца4599
  • Преглеждания за седмицата603
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена48

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Приготвяне на сос Бешамел:

Загрява се мазнината, добавя се брашното и се разбърква. След това се добавя последователно прясното мляко, посолява се, добавят се подправките - черен пипер и индийско орехче.

Яйцата се сваряват.

Запържва се каймата, добавя се лукът, след като се позапържи малко се добавя бялото вино и се оставя така да покъкри малко.

Яйцата се разрязват на две половинки и се издълбава жълтъка. Жълтъка се настъргва и се добавя към сместа от кайма, лук и бяло вино и се добавя един черпак от соса бешамел. Разбърква се и внимателно с тази смес се пълнят белтъците.

Подреждат се в тава, заливат се със останалият сос Бешамел, доматения сос и се поръсват обилно с настърган кашкавал. Пече се на 180 градуса около 10 минути, до зачервяване на кашкавала.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Десислава
Десислава
19.09.2017 22:16
Уникално вкусно. Ядеш и ревеш :)
5
1