Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Запеканки»Запеканка с яйца, кайма и сос бешамел

Запеканка с яйца, кайма и сос бешамел

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
2571k3731k1
Запеканка с яйца, кайма и сос бешамел
Снимка: Лидия - Гери
3 / 10с Видео
23/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Изненадайте приятно гостите си с тази сочна запеканка и не забравяйте да споделите рецептата с тях"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • кайма - 250 г
  • лук - 1 малка глава
  • бяло вино - 150 мл
  • доматен сос - 4 с.л.
  • кашкавал - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • За соса Бешамел
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 15 г
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на сос Бешамел:

Загрява се мазнината, добавя се брашното и се разбърква. След това се добавя последователно прясното мляко, посолява се, добавят се подправките - черен пипер и индийско орехче.

Яйцата се сваряват.

Запържва се каймата, добавя се лукът, след като се позапържи малко се добавя бялото вино и се оставя така да покъкри малко.

Яйцата се разрязват на две половинки и се издълбава жълтъка. Жълтъка се настъргва и се добавя към сместа от кайма, лук и бяло вино и се добавя един черпак от соса бешамел. Разбърква се и внимателно с тази смес се пълнят белтъците.

Подреждат се в тава, заливат се със останалият сос Бешамел, доматения сос и се поръсват обилно с настърган кашкавал. Пече се на 180 градуса около 10 минути, до зачервяване на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Десислава
Десислава
Уникално вкусно. Ядеш и ревеш :)
19.09.2017 22:16
5
1